نحوه هواگیری پکیج و رادیاتور، با شروع شش ماه دوم سال و تجربه یک فصل سرد دیگر، بسیاری از خانه های مجهز به سیستم گرمایشی سراسری خود را آماده خوش آمدگویی به زمستان و سرما می کنند.

با تنظیم دوباره و هواگیری پکیج ، یکی از بخش های مهم آماده سازی و روشن کردن پکیج و رادیاتور انجام می شود.

ناگفته نماند که فرایند نحوه هواگیری پکیج و رادیاتور به این دلیل انجام میشود تا هوای باقی مانده در شوفاژ قبل از روشن شدن پکیج انجام شود.

همچنین این کار به افزایش عملکرد و طول عمر پکیج و رادیاتور کمک میکند. در این مقاله قصد داریم با ساده ترین روش و در کمتر از یک دقیقه شما را با نحوه هواگیری پکیج آشنا کنیم.

چرا باید هواگیری پکیج انجام شود؟

دلایل زیر از جمله مهم ترین موارد هواگیری پکیج و شوفاژ است:

  • احتمالا تجربه روبه رو شدن با چنین موقعیتی را داشته اید که با روشن شدن پکیج و جریان آب در لوله، رادیاتور یا شوفاژ همچنان سرد یا بخشی از آن سرد و نیمه دیگر گرم است.
  • زمانی است که متوجه فشار پایین آب گرم می شوید یا اینکه اصلا آب گرم ندارید؛ صدای پیچیده شده درون لوله های رادیاتور به شما میگوید که باید هرچه زودتر هوای درون دستگاه را تخلیه کنید.
  • نحوه هواگیری پکیج و رادیاتور، استفاده طولانی مدت از پکیج و رادیاتور ها؛ درواقع نشانه این است که عمر مفید سیستم شما رو به پایان است.
  • اختلاف ارتفاع بنا با زمین؛ این اتفاق در آپارتمان ها می افتد که به دلیل اختلاف سطح لوله کشی آب از پایین به بالا است. وقتی فشار آب برای طبقات بالاتر کم باشد، قاعدتا میزان آب مورد نیاز رادیاتور هم پایین تر از حد استاندارد می شود.
  • افت فشار bar؛ ممکن است به دلیل کاهش فشار پکیج دیواری، دستگاه به تخلیه هوا نیاز داشته باشد ( این مورد را در ادامه مقاله بیشتر توضیح می دهیم).
  • فراموش نکنید که وقتی فشار پکیج کم شود، دستگاه به صورت خودکار خاموش می شود. چرا؟ این اتفاق برای محافظت از دستگاه و قطعات داخلی در زمان کمبود آب است.

روش هواگیری رادیاتور چگونه است؟

نحوه هواگیری پکیج و رادیاتور

بعد از بررسی تنظیمات پکیج دیواری، پیشنهاد میکنیم از نزدیک ترین رادیاتور به پکیج ساختمان شروع کنید. البته این مورد ممکن است چندان مهم نباشد ولی عموما و به صورت استاندارد توصیه می شود که به دلیل جریان سریع آب گرم، رادیاتور اول را هواگیری کنید و در مراحل بعدی روی شوفاژهای دیگر کار کنید.

کار شما با باز کردن لوله آب گرم و روشن شدن پکیج رادیاتور شروع می شود.

بعد از پیدا کردن شیر هواگیری رادیاتور ، معمولا انتهای پمپ پکیج قرار دارد، آن را با پیچ گوشتی یا پیچ هواگیری و خلاف عقربه ساعت باز کنید.
همچنانکه به تدریج پیچ را باز میکنید باید منتظر خروج هوا با آب داغ باشید. پس بهتر است از یک دستمال با جذب بالا برای ایمنی بیشتر خودتان استفاده کنید.
برخی از مصرف کننده ها علاقه ای به خیس شدن اطراف در فرایند هواگیری ندارند و میتوانید از ظرف مناسب برای جمع کردن آب تخلیه شده استفاده کنید.
ابتدای هواگیری با سروصدای بیشتری همراه است و کمی که بگذرد هم صدا کمتر و هم فشار آب خروجی یکنواخت می شود. در این مرحله عملیات تخلیه هوا به پایان رسیده است.

شاید برایتان جالب باشد:

تعمیر پکیج در اندیشه

با انجام مرحله آخر، میتوانید پکیج دیواری را روشن کنید.

مهم: هواگیری رادیاتور در بخش های دیگر خانه را فراموش نکنید. کارشناسان ما توصیه میکنند که در فرایند راه اندازی پکیج و رادیاتورها، برای هواگیری بهتر و ساده تر، کمی شیب برای شوفاژ درنظر گرفته شود که عموما حدودا ۵/۰ سانتی متر مناسب است.نحوه هواگیری پکیج و رادیاتور

مشکلات ناشی از هواگیری نکردن پکیج

اگر هواگیری رادیاتور پکیج و به طور کلی پکیج مربوطه صورت نگیرد مشکلاتی را برای شما به همراه می آورد که در ادامه به آنها میپردازیم.

  • حرارت شوفاژ یا رادیاتور سرد و گرم میشود.
  • پکیج روشن نمیشود.
  • رادیاتور صدا میدهد.
  • رادیاتور یکنواخت گرم نمیشود.